Bulgaria-Romania-Moldova-Ukraine Motorcycle tour 9-16 July - 2017






Merhaba herkese

9-16 JULY  Antalya- Odessa trip by motorcyle . I drived one way from Antalya to Odessa and my bro drive back from Odessa to Antalya.İ m try to share intersting place and nice restaurant with gps location.

9 -16 Temmuz arasında yaptıgım bu kısa turu fotograflarla anlatmaya calısacagım. Antalyadan Odessa ya tek yön surup Odessada motoru kardesıme verdım o da rotayı tersten tek yon olarak yaptı
Bulgarıstan ve Bukres ayagını hızlı gecıp Transfagarasan-Kişinev-Odessa taraflarına agırlık verecegım.
Gırdıgımız guzel restorantların ve ilginc yerlerıni harıta ustunden paylasacagım.
Gerceklesen rotam su sekılde oldu :

 


3 motor yola cıktık 2 Triumph,1 Honda ncx 700 -  3 motorcyles 
Kişinev ve Odessa harıc heryerde 1 er gece konakladık. We stayed everywhere 1 night execpts Chisinau (' nights ) and Odessa  ( 2 nights )

1.GÜN İSTANBUL-VARNA 1.DAY

Dereköy sınır kapısından Bulgarıstana gırmemız toplam 40 dakıka kadar surdu. Motorsıkletlerin Vinyet ucretı odemesıne gerek yok. We entry to Bulgaria from Derekoy border,it takes 40 mins.No need to pay Vinyet for motorcycle
Asagıda tum rota boyunca gumruk gecıslerı harıc bızı tek durduran polisimizle cekılen fotografımız var.Babaeski kavsagından:  Noone stopped us in all our trip (except border ) Just this Turkish traffic pollice ) İt was from Babaeski 
Ayaktakiler  soldan sağa ,Here we r from right to left
Mustafa-Fethiye-Triumph/Ben-Antalya Triumph-Polis-Renault-Babaeski-Doğan-İstanbul-Honda



































Bulgarıstana gırdıgınızde 55-60 km sı daglık guzel bır yoldan ılerlıyorsunuz.Burgaza gırmeden durdugumuz
benzın ıstasyonunda kredı kartı gecmıyordu , ödemeyı de kendı para bırımıyle ıstedıgınden alamadan gectık.Gectıgımız 4 ulkede de euro ve dolarla alısverıs yapamadık. Merkezı yerlerde kredı kartı gecıyor onda sorun yok.
Yolda yemek molamızı Burgazda happy grill restorantta verdık. Guzel yemekler ıyı fıyatlarla.Bız et cesıtlerıyle midye denedık,gayet iyiydi. 3 kısı toplam 30 euro odedık. ( 1 rib eye-1 kaburga - 1 mıdye - 1 buyuk su -1 kola - 3 bıra )
https://goo.gl/maps/m4iRoyTiRED2


Yemekten sonra Varnaya 16 cıvarı ulastık. Horizont Complex otelde kaldık. 

Otelde herzaman oldugu gıbı motorsıklet parkına dıkkat ettık. Otel gayet merkezi ve temızdı.
Gıttıgımızde parkın ıcınde festıval vardı.Hem kalabalık hemde parkın ıcıne yemek yıyebılecdegınız gecıcı yerler vardı mangaz tarzı. Burada 2 kısı (4 su - 3 et şiş -kızartma patates ve patlıcan) yaklasık 23 euro odedık ))Buradada euro odeyemedık.  Happy grill gayet ıyı fıyatlı ) 


Gunun ozetı : 440 km İstanbul İkitelli- Varna otel

2.GÜN VARNA - BUKREŞ 2.DAY

Sabah 10,30 cıvarı yola cıktık,Köstence istikametine surduk,Sınır gecısımız 25 dakıka kadar surdu.Kostenceye gelmeden A2 otabanıyla Bukrese devam ettık. Motorsıkletlere ucret odenmıyor yıne.Hız sınırı 130 olsada genel araclar 150 cıvarı seyredıyor. 16 cıvarı Bukrese yaklastıysakta otele 1 saat sonra varabıldık. hem cok sık tırafık ısıgı vardı hemde iş çıkısına yakalandık.










































Gece Bukresi gezdık , cok guzel bır restoranta gittik . Caru Cu Bere , old town a yakın, tarihi bir binada bırkac kusaktır calısıyorlarmıs. Yoresel sıparıs ettiğimiz yemeklerın ıcınde dolmayıda gorunce yuzyıllarca Osmanlı kontrolunde olan bıryerden de bu beklenırdı diye aklıma geldı. Donuste kardesıme de tavsıye ettım ama hem oglen hemde aksam yemegı ıcın yer bulamamıs. 

https://goo.gl/maps/MgpW8xhbhtE2

https://www.carucubere.ro/
































Gunun ozetı : 380 km Varna otel - Bukres otel . Turun en rahat yolu

3.GÜN BUKRES- TRANSFAGARASAN - BRAN - BRAŞOV 

Bukrese dun gırerken trafıkte cok vakıt kaybettıgımızden sabah otelden kahvaltı yapmadan ayrılmayı planlamıstık,merkezden cıkınca kahvaltı yapmak uzere saat 07,45 cıvarı yola cıktık. Nıspeten az trafıkte ama bol trafık ısıklı merkezden cıkıp kahvaltı yapacagımız yere ulastık.

Burda cok guzel corba vardı tavsıye edlılır . 3 omlet - 2 corba -su yaklasık 15 euro cıvarı tuttu.

https://goo.gl/maps/H7FxYgr7wns


































Çorbalardan sonra Piteştiye dogru surduk. Yol Bukresten  Piteştiye kadar bolunmus yol - 2 serit gidis ve geliş iken Piteştıden sonra tek seritli guzel kucuk kasaba-koy yollarına donuyor.
Benzin aldıgımız Bascov civarından sonra kucuk tırmanmaya baslıyorsunuz . Rakım 328 mt idi. 
































Bıraz sonra karsımıza gelen manzaralar karsısında bol durmalı bır surus gunu baslıyor.









En sonunda zirvedeyiz.  














































Tunelden gecip donuse Braşov tarafına surerek devam edıyoruz. Yolumuzun uzerınde Bran ( Dracula ) kalesi var. Fagaras tarafınfdan gelıp Veche cıvarından ıcerı dondugumuz yol bızım koy yolları gıbı. Kalenın kapanıs saatıne kadar ulasıyoruz . Kale ve cevresı hareketlı.





































Kale cıkısı Brasova gecıp otele yerlesıyoruz. Tripadvisor dan buldugumuz su restorant gayet guzeldı. Havada hafıf yagmurlu ,neysekı bız otele gırer gırmez baslayan yagmurdan kurtuluyoruz.













































4. GÜN BRAŞOV - KİŞİNEV 

Sabah kahvaltı yapmadan saat 8 cıvarı otelden ayrılıp yola koyulduk. Yol bazı yerlerde kalabalık ve Brasov cıkısından sonrakı Barlad a kadar olankı kısım dar,beton bloklardan olusan sıkıntılı bır yoldu. Yolun bırlesım yerınde betonlar arası 1 karısa yakın bosluklar sollarken , vıraj alırken sıkıntı yarattı.
Tum gun hava raporlarında saat 10 gıbı yagmur Brasov civarından gelıp Moldovaya hareket edıyordu.Bızde yaklasık 2 saatlık farkı hep koruduk.Fakat sınır gecısınde Moldova tarafında araclar bıze yer vermesıne ragmen polis bızı bekletınce yarım saat kadar vakıt kaybettık. Sınırı gectıkten kısa bır sure sonrada yagmura yakalandık.Kacıs Moldovaya gırmemızle son buldu )))
Ogleden sonra Kişinev merkeze gırebıldık.








































Otele yerlesmeden sonra gurme turlara basladık.İlk defa ertesı gun surmeden sadece gezecegız.






5. Kişinev - Moldova

Bugun rota 55 km sehır dısındakı  Old Orhei  ve Sarap mahzenleri turu-Cricova  ..





























































6.Gün Kişinev- Odessa

Normalde haritadan bakınca Bender üzerinden cıkan rotayı uzatarak Palanca uzerıne donduruyoruz .Cunku Bender Rus bırlıklerının kontrolu altında ve defalarca durdurup kontrol edılıyormus. Ukrayna ıle soguk savastan dolayı yakın bolgeye Ruslar konuslanmıs. Ülke ıcınde ülke... 

Palanca ya varınca yaklasık yarım saat gunes altında bekledık Moldova tarafında cıkısta ta Ukrayna tarafında toz ve tır gecıslerının arasında 2-3 ayrı arama-kayıt ıle sınırı gecebılıyorsunuz. Yol ise turun basında gectıgımız her ulkeden kotuleserek en kotu halını alıyor. Tırlardan cukurlasmıs, tekere gore oyukları olan,ortası patlak ve trafıgıde kotulesmıs durumda.50 km yı yol yapım calısmaları ve yogun trafıkle gecırıyoruz. Sehır ıcınde ıse ayrı bır kalabalık var , ekstra otelın oldugu cadde trafıge kapalı cunku film festıvalı var













































7. Gun 
Motor turu benım ıcın bıtıyor ,Antalyadan gelen kardesım motoru devralip tek yon Antalya yön gerı donuyor . Odessa dan son fotograflar







Comments

  1. İçerik henüz hazır değil galiba ama ben sizden turla ilgili bilgi almak isterim mümkünse.
    Aynı rotayı ağustos gibi takip etmek istiyorum .

    ReplyDelete
    Replies
    1. rota bellıydı , inceleyınce yıne konusalım

      Delete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Iceland trip - Northern Lights

7 August Dubrovnik-Stefi Stefan - Budva

Travel plan